Tarieven en Ziektekostenverzekering

Een actueel overzicht van de tarieven kunt u bekijken door op deze link te klikken.

De volledige gebit prothese
Omdat een groot deel van de vergoeding uit de basis verzekering vergoed wordt, brengt uw zorgverzekeraar een deel van het eigen risico bij u in rekening, dat is € 385 voor 2022 (behalve wanneer u verzekerd bent voor het eigen risico). In geval van een vrijwillig gekozen verhoogd eigen risico brengt de zorgverzekeraar eerst het openstaande deel van uw eigen risico in rekening tot het maximum van het eigen gekozen risico bedrag.

Reparatie van volledig gebitsprothese
90% van de kosten van een reparatie van een volledig kunstgebit wordt uit de basisverzekering vergoed en 10% ervan moet zelf betaald worden (plus het restant van het wettelijke eigen risico).

Plaatjes en framepjes
U kunt zich bij vele verzekeraars aanvullend verzekeren voor tandheelkundige zorg voor de partiële tand vervanging. Vergoedingen hiervan zijn niet opgenomen in de basis verzekering.

De implantaat prothese
De vergoeding van de kosten voor het opvullen van de implantaatprothese bedraagt 90% (uit de basis verzekering). Het restant van het eigen risico en dus 10% van de kosten is voor eigen rekening.

Betaalwijzen
De factuur krijgt u van Infomedics, dit is een factoring bedrijf. Voor vragen over facturen en betalingen kunt u zich wenden tot Infomedics, telefoonnummer 0900-4049404.

Tandprotheticus Belling factureert conform de vastgestelde NZA tarieven 2022. Een overzicht van de tarieven vindt u hier.