Gebitsproblemen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en met implantaten hoeft dit ook niet meer. Een implantaat is net zo groot als een natuurlijke tandwortel.Een implantaat is een kunstwortel gemaakt van titanium. Kunstwortels implanteren in de kaak wordt in de huidige vorm al sinds 1965 door specialisten gedaan. Deze behandelmethode is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.

home

Inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek met zeer goede en voorspelbare resultaten voor het vervangen van zowel een tand of kies, of meerdere tanden of kiezen, maar ook hele onder- of bovengebitten. Zowel esthetische als functionele correcties en verbeteringen zijn met tandimplantaten mogelijk.

WAT IS EEN IMPLANTAAT?

Waarom wel een ooglaserbehandeling of haarimplantatie laten uitvoeren en niet uw ontbrekende tanden of kiezen laten vervangen door implantaten? Terwijl uw tanden uw visitekaartje zijn? Als uw echte tanden ontbreken of in slechte staat zijn, waarom dan geen kunstwortel met kroon als vervanging voor uw eigen tand of kies? watEen implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Gemaakt van titanium een edelmetaal dat volledig geaccepteerd wordt door het lichaam. Het tandheelkundige implantaat wordt in het kaakbot aangebracht, waarna door botaangroei deze zich geheel vastzet. Normaal gesproken duurt het ongeveer zes weken totdat het implantaat helemaal vastzit, daarna kan een implantaat dienen als kunstwortel voor een kroon, een brug of zelfs een heel gebit.

WAAROM EEN IMPLANTAAT?

Eindelijk een functionele en esthetische oplossing voor mijn gebitsprobleem

Bijna iedereen met een lage onderkaak kan in aanmerking komen voor implantaten. In mijn Praktijk……kan ik beoordelen maar ook een of een gespecialiseerde implantoloog of kaakchirurg kan vaststellen of ook voor u een implantaat de beste oplossing is.

Alle tanden en kiezen in boven- of onderkaak vervangen

Als een volledig boven- of ondergebit dient te worden vervangen, kan een kunstgebit worden vastgeklikt op implantaten. Het zogenaamde klik-gebit.

Bij de huidige standaard methode moeten de implantaten na plaatsing eerst zes weken met rust gelaten worden. Dit betekent dat er geen druk op de implantaten uitgeoefend wordt en dat deze dus niet belast kunnen worden.

Met de nieuwste technieken is het mogelijk om de implantaten direct na plaatsing al te belasten. Dit houdt in dat er op de dag van de chirurgische ingreep direct een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten komt. Meestal is dit eerst een tijdelijke en later een definitieve voorziening.

De totale behandeling kan hierdoor met maanden worden verkort. Dit betekent dus een enorme tijdswinst en een minder belastende behandeling voor de patiënt. Onderzoek wijst bovendien uit dat deze nieuwe methode een even groot succespercentage kent als de huidige standaard methode.

Deze nieuwe techniek is niet bij iedereen toepasbaar. Het is aan de behandelaar om dit te beoordelen en te bepalen of voor deze of de meer standaard behandeling gekozen moet worden.

WANNEER KAN EEN IMPLANTAAT?

wanneer

Tandimplantaten kunnen voor velen de oplossing voor gebitsproblemen zijn. En dankzij de ontwikkelingen in de implantologie komt bijna iedereen in aanmerking voor implantaten. Belangrijke factoren die dit bepalen zijn:

  • goede mondhygiëne
  • goede algemene gezondheid
  • hoogte en vorm van de kaak

Implantaten kunnen worden geplaatst als u beschikt over een goede mondhygiëne, gezond tandvlees en een volgroeide kaak. Vraag voor meer informatie over uw persoonlijke situatie advies bij Belling Kunstgebitten.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN IMPLANTATEN?

  • uw zelfvertrouwen neemt weer toe
  • het ziet er zo natuurlijk uit als uw eigen tanden
  • kauwen, bijten, spreken en lachen als vanouds
  • buurtanden of kiezen worden niet aangetast
  • geen pijn meer door een slecht zittend kunstgebit, plaatje of frame
  • voorkomt of stopt het slinken van uw kaakbot
  • helpt het gezicht de natuurlijke vorm te behouden

UIT WELKE STAPPEN BESTAAT DE BEHANDELING?

1. Zorgvuldige planning

Uw tandarts of kaakchirurg zal samen met u de behandelingsprocedure doornemen en eventuele vragen kunnen beantwoorden. Tevens zal uw tandarts of kaakchirurg zorgen voor een zorgvuldige planning en de behandelingsperiode met u bespreken.

2. Het onderzoek

U ondergaat een tandheelkundig en medisch onderzoek. Er worden onder meer röntgenfoto’s gemaakt voor het bestuderen van uw gebitssituatie.

3. De implantatie

Het implanteren van de kunstwortel gaat onder plaatselijke verdoving. In het tandvlees wordt een klein sneetje gemaakt. Dan wordt in het bot een gaatje geboord. Het implantaat past hier exact in. Vervolgens wordt het geheel gehecht. Afhankelijk van de plaats van het implantaat en het aantal implantaten duurt deze behandeling meestal tussen de 20 en 90 minuten. Na een week kunnen de hechtingen worden verwijderd en wordt ook het genezingsproces gecontroleerd. Over het algemeen is het een relatief pijnloze ingreep.

4. De ingroeifase

Het bot van de kaak groeit tegen het implantaat aan. Dit duurt ongeveer zes weken. In deze periode wordt een tijdelijke voorziening aangebracht. Gedurende de ingroeifase zijn er regelmatig controlebezoeken bij de tandarts/kaakchirurg voor het genezingsproces.

5. Plaatsen van de prothese

Bij een kunstgebit maakt de tandprotheticus een constructie om deze prothese op te verankeren. Het kunstgebit kunt u hier zelf op vastklikken.

6. De nazorg

Na het plaatsen van de vervangende tanden of kiezen volgen regelmatige controles. Hoe vaak dit zal zijn ligt aan uw persoonlijke situatie en dit zal dan ook met u besproken worden door uw specialist. Een goede mondhygiëne leidt doorgaans tot tientallen jaren plezier en profijt van tandheelkundige implantaten.

HOE LANG GAAN IMPLANTATEN MEE?

Met een goede mondhygiene heeft u meestal tot tientallen jaren na het plaatsen van de tandheelkundige implantaten geen enkel probleem. Stralend lachen, alles kunnen eten, alsof het uw eigen gebit is. Dat geeft een heerlijk, vrij gevoel.

hoelang

Succesfactor

De succesfactor is zeer hoog…..en over de wereld word het dagelijks toegepast.

HOE WERKT HET MET DE VERZEKERING?

De behandeling met implantaten in de tandenloze onderkaak, inclusief kunstgebit, wordt doorgaans door de ziektekostenverzekeraar vergoed. Normaal gesproken geldt hiervoor slechts een geringe eigen bijdrage voor de patiënt.

Voor andere situaties of indicaties dient u uw verzekeringspolis te raadplegen.

MEEST GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Wat zijn de risico’s?

Zoals met elke chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden. Bespreek dit vooraf uitgebreid met ons of behandelend specialist.

Hoe lang gaat een implantaat mee?

In principe gaan implantaten een levenslang mee. Het succes van implantaten hangt af van zorgvuldige mondhygiëne. Net als bij een natuurlijk gebit zijn regelmatige controles bij de tandarts noodzakelijk.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving, dus daar voelt u niets van. Er kan sprake zijn van enige napijn, net als bij normale tandartsbehandelingen. De tandarts/kaakchirurg zal u daar over adviseren en indien nodig iets voorschrijven.

Hoeveel kost een implantaat?

Elk mens is uniek, en heeft dan ook zijn/haar eigen situatie en prioriteit. Afhankelijk van hoeveel implantaten en de voorziening die daarbij komt zijn de kosten uiteenlopend. U kunt bellen of mailen voor een overzicht van de kosten. Neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar wat vergoed wordt en wat niet. Als u lange tijd een prothese hebt, wordt de behandeling in veel gevallen vergoed door de verzekeraar.